Hypotheekregels 2024
Patrick van Laarhoven
11/07/2023
1 min
0

Belangrijke Hypotheekwijzigingen in 2024: Wat U Moet Weten voor Uw Volgende Woning

11/07/2023
1 min
0

Overzicht van de wijzigingen in de hypotheekregels voor 2024. Deze veranderingen zullen een significante invloed hebben op uw financieringsmogelijkheden en kunnen kansen bieden om uw droomhuis werkelijkheid te laten worden. Laten we de komende wijzigingen gedetailleerd doornemen, zodat u met vertrouwen de stap naar een nieuw thuis kunt zetten.

 

Maximale Hypotheek en Inkomen:

In 2024 zullen de spelregels rond uw maximale hypotheekbedrag veranderen. Mocht uw inkomen gelijk blijven, dan zou u minder kunnen lenen dan nu. Echter, met de verwachte inkomensstijging van 5,2% zal het leenbedrag voor velen juist toenemen. Bovendien krijgen alleenstaanden de kans om tot €16.000 extra te lenen, een mooie kans om uw woonwensen uit te breiden.

 

Energielabel en Verduurzaming:

Het energielabel van uw toekomstige woning gaat een grotere rol spelen. Hoe energiezuiniger uw huis, hoe meer u kunt lenen – met extra mogelijkheden voor duurzaamheidsinvesteringen die zelfs de hypotheekrente kunnen drukken. Denk hierbij aan stappen als isolatie en zonnepanelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee.

 

Nationale Hypotheek Garantie (NHG):

Met vreugde kunnen wij melden dat de maximale koopsom voor een NHG-hypotheek zal stijgen naar €435.000. Dit maakt het financieren van energiebesparende maatregelen binnen uw hypotheek een stuk toegankelijker.

 

Studieschuld:

De nieuwe benadering van studieschulden zal in uw voordeel werken. Hypotheekverstrekkers zullen de nadruk leggen op wat u nog moet betalen, niet op de oorspronkelijke schuld. Dit kan positief uitpakken voor uw leenmogelijkheden.

 

Overdrachtsbelasting:

De overdrachtsbelasting blijft stabiel, met 2% voor residentiële eigendommen. Belangrijk: voor starters onder de 35 is er een vrijstelling, en de maximale woningwaarde voor deze vrijstelling stijgt naar €510.000.

 

Aftrekbaarheid Hypotheekrente:

Let op: het maximale aftrektarief daalt naar 37,03% voor inkomens boven €68.507. Dit heeft invloed op de netto maandlasten.

 

Hypotheekrenteontwikkelingen:

De financiële markten zijn dynamisch en de hypotheekrente is daarop geen uitzondering. Onze analisten verwachten een stabiele staatsrente tot eind 2024, wat gunstig kan uitpakken voor de hypotheekrente.

 Deze cruciale aanpassingen bepalen hoe u financieel uw huisaankoop in 2024 kunt plannen. Bij AMB-Hypotheken begrijpen we dat dit veel informatie is om te verwerken. Daarom nodigen wij u uit om onze gratis Hypotheekscan te doen of een afspraak te plannen met een van onze experts. Wij staan klaar om u te begeleiden bij elke stap op weg naar uw ideale thuis, met gepersonaliseerd advies afgestemd op uw persoonlijke situatie.

 In een fluctuerende markt is timing alles. Laat AMB-Hypotheken u helpen om optimaal te profiteren van deze wijzigingen. Bent u klaar om de mogelijkheden te ontdekken die 2024 voor u in petto heeft? Neem contact op en plan uw afspraak in voor een toekomstbestendig hypotheekadvies.

Vught - Den Bosch - Drunen - Vlijmen

Reacties