Meer Hypotheek in 2024
Patrick van Laarhoven
01/04/2024
1 min
0

Meer Hypotheek in 2024 door een Energiezuiniger Huis

01/04/2024
1 min
0

In 2024 veranderen de regels voor het verkrijgen van een hypotheek in Nederland, vooral ten gunste van de energiezuinigheid van huizen. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste wijzigingen die kopers kunnen helpen een hogere hypotheek te krijgen door te investeren in een energiezuiniger huis.

Hogere Hypotheek in 2024 door een Energiezuiniger Huis

In 2024 brengen nieuwe hypotheeknormen in Nederland significante veranderingen met zich mee, vooral voor kopers van energiezuinige huizen. Deze veranderingen stimuleren niet alleen duurzaam wonen, maar bieden ook financiële voordelen bij de aankoop van een huis met een gunstig energielabel. Hieronder een uiteenzetting van hoe het energielabel van een woning je extra leenruimte kan opleveren:

1. Extra Leenruimte Gebaseerd op Energielabel

De hoogte van de extra leenruimte die je kunt krijgen bij het kopen van een huis is nu direct gekoppeld aan het energielabel van de woning. Dit is hoe het werkt:

  • Energielabel EFG: Geen extra leenruimte beschikbaar.
  • Energielabel CD: Extra leenruimte van €5.000.
  • Energielabel AB: €10.000 extra leenruimte.
  • Energielabel A+ tot A++: Tot €20.000 extra lenen.
  • Energielabel A+++: Een extra van €30.000.
  • Energielabel A++++: Tot €40.000 extra leenruimte.
  • Energielabel A++++ met garantie: Maximaal €50.000 extra leenruimte.

2. Verduurzamen van je Woning

Naast de extra leenruimte op basis van het energielabel, kun je ook extra geld lenen om je nieuwe of huidige woning te verduurzamen. Afhankelijk van het energielabel van de woning, varieert dit extra bedrag:

  • Energielabel E, F & G: Tot €20.000 extra voor verduurzaming.
  • Energielabel C & D: Een extra €15.000.
  • Energielabel A, B t/m A+++: Tot €10.000 extra voor verduurzaming.

3. Wat Betekent Dit voor Kopers?

Deze veranderingen betekenen dat kopers van energiezuinige huizen meer financiële ruimte krijgen om hun droomhuis te kopen en te verduurzamen. Met de extra leenruimte kunnen ze investeren in maatregelen die de energie-efficiëntie van de woning verhogen, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar op de lange termijn ook voor de portemonnee.

Conclusie

De hypotheeknormen van 2024 benadrukken het belang van energie-efficiëntie en stimuleren duurzaam wonen. Het is een win-win situatie waarbij je niet alleen bijdraagt aan een groenere wereld, maar ook financieel voordeel kunt halen uit je investering in een energiezuinig huis. Als je van plan bent een huis te kopen in 2024, overweeg dan zeker de voordelen van een energiezuinige woning.

 

Vught - Den Bosch - Drunen - Vlijmen


Reacties